dom.olimpija@gmail.com 076 302 073
078 243 325

Добредојдовте во Дом Олимпија

Приватна установа за сместување на стари лица ,,Олимпија“ се стреми да обезбеди мирен и безбеден живот на старите лица. Нашиот квалитет е тимска работа, почитување, одговорност и грижа за старите лица. Се залагаме секој корисник да се чувствува како дома. Сите корисници еднакво се третирани и се прифатени . Располагаме со стручен тим кој со голема посветеност се грижи за Нашите корисници.

Мирен и безбеден живот

Нашиот квалитет е тимска работа, почитување, одговорност и грижа за старите лица.

Модерен сместувачки капацитет

29 комфорни двокреветни соби опремени според највисоките стандарди за безбедност и удобност.

Стручен и посветен тим

Нашиот персонал е достапен 24 часа за нашите корисници за кои се залагаме да се чувствуваат како дома.

Услуги

Наша мисија е да пружиме соодветна нега на секој корисник, со ставање акцент на грижата за физичкото и психичкото здравје на корисниците.

Сместувачки капацитет

29 комфорни двокреветни соби опремени според највисоките стандарди за безбедност и удобност.

Транспорт

Aмбулантско возило, специјализирано за потребите на нашите корисници.

Стручен персонал

24 часа за нашите корисници, посветени и се однесуваат со голема грижа кон старите лица.

Медицинска нега и физикална терапија

Здравјето на старите лица е приоритет. Индивидуална програма за физикална терапија и рехабилитација.

Активности

Одржување на тековните вештини и подобрување на когнитивните функции.

Безбедност

Установа која е целосно посветена и на безбедноста на старите лица.

Блог

Предизвици на лицата во трето доба

Лицата од трето доба (возраст над 65 години) се соочуваат со низа на животни промени во периодот во кој се наоѓаат. Самите развојни фази носат промени и потреба за адаптација на личноста во текот на животот.

Прочитај повеќе
Социјални активности во дом

Лицата од трето доба се лица на кои им е потребна комуникација со останати луѓе на нивна возраст. Преку комуникација тие ги вежбаат своите лингвистички и комуникациски способности, но во исто време ја оддржуваат и…

Прочитај повеќе
Што е деменција?

Деменцијата влијае на размислувањето, однесувањето и способноста да се извршуваат секојдневните работи. Функцијата на мозокот е доволно засегната за да влијае врз нормалниот општествен или работен живот на лицето. Обележје на деменцијата е неспособноста да…

Прочитај повеќе
Значењето на менталното здравје

Ментално здравје претставува можност за прилагодување кон нови ситуации, справување со проблеми, успешно реагирање кон стресот. Да се биде ментално здрав не значи секогаш да се биде насмеан и весел, туку значи успешно прилагодување кон…

Прочитај повеќе

Корисни информации

Се стремиме трето доба на корисниците да им ја направиме вредна за живеење. Преку комуникација со корисниците ја интегрираме нивната мудрост и нашата стручност за заедно да живееме во сегашноста.

  • Местоположба

    Објектот е лоциран на само 10км од центарот на Скопје, во населба Радишани. Мирот и спокојството што ги пружа соодветната локација на нашата установа, уште повеќе допринесуваат за уживање на Нашите корисници.

  • Нашата установа се залага да им обезбеди на Нашите корисници постојана нега и грижа. Менито се состои од здрава и вкусна храна кое се подготвува во согласност со потребите на Нашите корисници.

  • Освен за физичкото здравје, во нашата установа за сместување на стари лица ,,Олимпија“ акцентставаме и на психичкото здравје и социјалниот живот на корисниците преку организирани групни активности, разговор на корисниците со стручно лице, прошетки, правење вежби, правење рачни изработки, музичка терапија.

Контакт

Ви посакуваме добредојде во нашиот дом и ве покануваме да се запознаете со нашиот дом подобро со вашето присуство.

Локација:

Ул. 18, бр. 30, Радишани
1000, Скопје

Телефон:

076302073

078243325

Loading
Вашата порака е испратена. Ви благодариме!